‘Meisje (12) via chat gedwongen tot ontucht'

Een 20-jarige man uit Emmer-Compascuum zou een 12-jarig meisje via de webchat aangezet hebben tot ontuchtige handelingen.

De man moest vrijdag voor de rechtbank verschijnen. Hij benaderde vorig jaar via een chatsite op internet een voor hem onbekend meisje uit groep acht van de basisschool. De verdachte wist haar over te halen twee naaktfoto's te sturen, waarop zij haar geslachtsdelen met haar handen bedekt hield. De man wilde meer. Hij eiste onbedekte naaktfoto's.

De moeder zag per toeval op de mobiele telefoon van het meisje uit Roosendaal dat zij contact had met een man van 20 jaar die haar maandenlang op het dwingende manier vroeg om blootfoto's, ook toen zij aangaf te willen stoppen. De vrouw stapte naar de politie. De officier van justitie eiste verplichte behandeling en een grotendeels voorwaardelijk celstraf van 181 dagen en een werkstraf van 100 uur. Ook mag de man geen contact meer leggen met het meisje. Hij moet 1000 euro schadevergoeding betalen. De verdachte zei dat hij zich achteraf bezien als een rotzak had gedragen.

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven