Friezin nieuwe directeur museum Bellingwolde

Obby Veenstra (36) uit Leeuwarden is de nieuwe directeur van gemeentemuseum De Oude Wolden in Bellingwolde. Aan haar de taak het nieuwe plan voor De Oude Wolden in de komende vier jaren uit te voeren.Obby Veenstra (36) uit Leeuwarden is de nieuwe directeur van gemeentemuseum De Oude Wolden in Bellingwolde. Aan haar de taak het nieuwe plan voor De Oude Wolden in de komende vier jaren uit te voeren.

Veenstra had een leidinggevende functie bij het historisch filmarchief van de provincie Friesland voordat zij de baan als museumdirecteur in Bellingwolde kreeg. Tweeënhalve dag in de week geeft zij uitvoering aan het museumplan. Hoofddoel is meer bezoekers naar het museum te krijgen: van de huidige 3000 per jaar naar 5000 over vier jaar. "Maar ik streef naar 10.000 bezoekers op jaarbasis", zegt burgemeester Erik Triemstra van Bellingwolde.

Die hogere bezoekersaantallen hoopt De Oude Wolden onder meer te halen door twee keer per jaar een spraakmakende expositie te houden in samenwerking met andere musea.Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven