Glasvezel in zicht voor buitengebied Westerveld

Mogelijk kan nog dit jaar de eerste schop in de grond om het buitengebied van Westerveld van snel internet te voorzien. Particulieren en bedrijven tonen er massaal belangstelling voor.

Er wordt in de gemeente Westerveld veel geklaagd over de snelheid van het gangbare adsl-internet. In het buitengebied is het hier en daar zelfs zo traag dat mensen niet eens kunnen internetbankieren. Glasvezel zou aan het probleem een eind kunnen maken. Buiten grotere kernen als Diever, Dwingeloo en Havelte loopt dat echter al snel in de papieren. Betaalbaar is het alleen wanneer particulieren en bedrijven de handen ineenslaan. Om bewoners en ondernemers een zetje in de goede richting te geven, inventariseert Westerveld sinds dit voorjaar hoeveel interesse er in het buitengebied precies is voor glasvezel.

De belangstellingsregistratie kwam wat moeizaam op gang, maar volgens Roelof de Boer van Glasvezel Gemeente staat de teller inmiddels op ruim 800. Eind deze maand stopt Westerveld de registratie. Glasvezel Gemeente is een adviesbureau dat Nederlandse gemeenten ondersteunt bij het realiseren van breedband. De Boer is 'hartstikke positief' over het aantal belangstellenden in het buitengebied van Westerveld. Hij verwacht dat de teller makkelijk nog tot 900 of meer kan oplopen.

Lees vrijdag meer in de editie Zuidwest-Drenthe van Dagblad van het Noorden

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven