Keet Beun in Peize beste van Nederland

De ‘Beste keet van Nederland' staat aan de Roderweg Peize. Het is Keet Beun, de trots van een vaste groep van 20 jongeren van 14 tot 17 jaar.

Keet Beun is door Plattelandsjongeren.nl uitgeroepen tot Beste keet van Nederland 2014. Dit is een organisatie die zich inzet voor de leefbaarheid op het platteland. Volgens Plattelandsjongeren.nl hebben keten, vaak zuipketen genoemd, een grote sociale waarde voor de buitengebieden. ,,En jongeren zijn prima in staat alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen'', zegt Bart Tiessink.

Om dat aan te tonen en wellicht te stimuleren is er de verkiezing van de Beste keet van Nederland. De jongens en meiden van Keet Beun zijn er blij mee, maar willen niet de indruk wekken dat het bij hun een brave boel is. ,,Wij drinken echt wel een biertje in onze keet. Maar er zijn regels en daar houden we ons aan. Niet te veel drinken en is iemand toch dronken, dan brengen we hem of haar naar huis. Verder is het zo dat we binnen feestvieren, maar dat het buiten rustig moet zijn. De buurt mag geen last van ons hebben'', zegt Jarno Luders van Beun.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.