Verwijderen middenstip opmaat naar kunstgras

Middenstippen. Ze verdwijnen wel eens. Als onderdeel van een stunt van rivaliserende supportersgroepen, bijvoorbeeld. Ook is zo'n stuk gras wel eens meegenomen door een ongezond fanatieke fan. Bijna altijd vindt deze operatie in het donker plaats, zonder pottenkijkers.

Hoe anders was dat zaterdag op het sportcomplex van v.v. De Weide. Ook daar verdween de middenstip, maar dat gebeurde op klaarlichte dag. Vlak na een voetbalwedstrijd van het eerste elftal, met een niet te missen kraan en in aanwezigheid van veel publiek. Hier was duidelijk iets anders aan de hand.

De komende weken wordt huidige hoofdveld vervangen door een nieuw kunstgrasveld. Geen overbodige luxe, gezien de staat van de vele kale plekken in de grasmat. De werkzaamheden begonnen dus al zaterdag, direct na afloop van de competitiewedstrijd tussen De Weide en Glimmen.

In opdracht van de gemeente Hoogeveen graaft Zuidema Aannemers het hoofdveld er uit. De symbolische eerste handeling was het verwijderen van de middenstip. Een klusje voor voorzitter Klaas van der Laan van v.v. De Weide, die even als kraanmachinist mocht fungeren.

Het ging hem duidelijk beter af, dan de verrichtingen van de hoofdmacht. Het eerste elftal zag de titel definitief uit beeld verdwijnen na een 0-1 nederlaag tegen Glimmen. Deze club mag woensdag met ZZVV uitmaken wie kampioen wordt.

Foto Gerrit Boer

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.