Voedselbank Groningen laatste redmiddel

,,Wij zijn het laatste redmiddel voor gezinnen die niet meer dan vier tientjes te besteden hebben per maand'', zegt Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank Groningen.

De Voedselbank in Groningen is de grootste van Nederland. Wanneer je in Groningen in aanmerking komt voor de dienst moet je minder dan 180 euro per maand te besteden hebben. Ruim 600 huishoudens in de stad Groningen zijn afhankelijk van de voedselpakketten die deze instantie aanbiedt.

Trots
Er lopen tientallen acties om voedsel, non-food producten en geld in te zamelen, zoals momenteel die van de regionale omroepen RTV Noord en RTV Drenthe. ,,Ik ben trots op de stadjers, die doen enorm goed met de acties mee'', aldus Molenhuis.

Jeanette haalt al een jaar spullen bij de Voedselbank. Hoewel zij vrijwilligerswerk doet, wil betaald werk vinden nog niet lukken. ,,Wat ze bij de Voedselbank doen vind ik heel goed. Ik kan de spullen echt niet missen.''

Drijfveer
Voorzitter Molenhuis: ,,Mijn drijfveer zijn vooral de kinderen; zij staan aan het begin van de maatschappelijke ladder. Door het langdurig in armoede opgroeien, bereiken ze veel minder snel de baan die ze altijd wilden hebben.''

Met behulp van de Voedselbank hoopt Molenhuis van de tweedeling van arm en rijk een ,,eendeling'' te maken.

Kerst
Met de kerst voor de deur wil de Voedselbank iets extra’s doen voor de cliënten. Zo krijgen ze voor- en na de kerstdagen een pakket met extra's erin. Jeanette: ,,De producten die ik krijg in het kerstpakket zorgen voor een fijne kerstsfeer. Anders was zo’n feest niet mogelijk voor mij.'' Ook heeft de Voedselbank een kerstdiner voor cliënten georganiseerd.

De Voedselbank in Groningen, rechts voorzitter Ulfert Molenhuis. FOTO MILTON BROEN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.