Jinek en Genee winnen Televizier-Sterren

Eva Jinek en Wilfred Genee zijn donderdagavond onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster 2017. Het Nederlandse publiek verkoos het tweetal tot beste tv-presentatoren. Jinek kreeg de prijs uit handen van Spoorloos-presentator Derk Bolt. Voetbal Inside-presentator Genee kreeg de prijs van meervoudig winnares Chantal Janzen.

De andere twee genomineerde vrouwen waren Floortje Dessing en Geraldine Kemper. Beiden waren al drie keer genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Voor Eva Jinek was het de eerste nominatie in de categorie.

,,Ik heb niets voorbereid, want als ik dat doe win ik niet'', zei Jinek. Ze dankte de KRO-NCRV dat ze zichzelf mag zijn en raadde ook mensen thuis aan om zichzelf te blijven. ,,Ik doe dit voor jullie, maar dat ik zoveel waardering krijg, is fantastisch.''

Marieke Elsinga

Het regent prijzen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam. De talentenprijs ging naar Marieke Elsinga. De andere kanshebbers waren Anna Nooshin en Özcan Akyol. Marieke Elsinga is momenteel te zien in Expeditie Robinson, het survivalprogramma dat nog in de race is voor de Gouden Televizier-Ring. Marieke, afkomstig van Qmusic, werd bekend als opvolgster van Luuk Ikink bij RTL Late Night en gaat tegenwoordig regelmatig als verslaggeefster op pad voor RTL Boulevard.

Voor het tweede jaar op rij werden ook Zilveren Televizier-Sterren uitgedeeld aan de beste acteur en actrice. Bij de mannen won Jeroen van Koningsbrugge voor zijn acteerprestaties in Smeris en Riphagen. Bij de vrouwen won Angela Schijf opnieuw voor haar rol van Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht. ,,Maar ik hoop stiekem dat deze prijs ook een beetje is voor mijn rol in Meisje van Plezier'', zei Schijf.

Gouden Stuiver

De andere genomineerden bij de mannen waren Erik de Vogel voor zijn rol van slechterik Ludo Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden en Thom Hoffman voor zijn hoofdrol in Dokter Tinus.

De andere genomineerden bij de vrouwen waren Isa Hoes voor haar rol in Celblok H. en Elise Schaap voor haar rol van importbruid Ruxandra in Familie Kruys.

Het jeugdprogramma Brugklas (AVROTROS) won de Gouden Stuiver. Voor Brugklas was het al de derde nominatie op rij. Voor de spelshow Bommetje XXL en het medische jeugdprogramma Hallo, ik heb kanker was het de eerste keer dat ze kans maakten op de Gouden Stuiver.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.