Gebouwen in Moskou ontruimd na bommelding

De Russische autoriteiten hebben woensdag enkele tientallen gebouwen in Moskou ontruimd na een reeks anonieme telefoontjes met bommeldingen. Ook drie belangrijke stations gingen dicht. Persbureau RIA meldde dat winkelend publiek in allerijl het beroemde warenhuis Goem bij het Rode Plein moest verlaten.

Op de site van het bedrijf stond dat het ,,om technische redenen'' tijdelijk was gesloten. Een cameraman van Reuters zei dat de politie met speurhonden naar binnen ging. Dat gebeurde ook in nog ruim twintig andere panden.

Rusland wordt deze week overspoeld door een golf bommeldingen. Die bleken tot dusver allemaal vals. Volgens RIA is het niet beperkt gebleven tot Moskou of Sint-Petersburg maar hebben al meer dat twintig Russische steden er last van gehad. Het Kremlin heeft niet gereageerd op de alarmerende telefonade, maar verwees de persvertegenwoordigers naar de politie.

RIA voerde een bron op die zei dat veel telefoontjes vermoedelijk uit Oekraïne kwamen. De relatie tussen Kiev en Moskou staat op een laag pitje sinds de Russen in 2014 de Krim annexeerden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.