24e fotomanifestatie Noorderlicht begint in Assen

De fotomanifestatie Noorderlicht begint dit jaar in Drenthe. Voorafgaand aan de opening in oktober in Groningen zijn tentoonstellingen te zien in Assen en Eelde.

De komst naar Drenthe maakt deel uit van een koerswijziging die ertoe moet leiden dat Noorderlicht dieper wortel schiet in de drie noorderlijke provincies. In het verleden speelde de manifestatie zich het ene jaar in Groningen en het andere jaar in Friesland af.

KINK

Noorderlicht beleeft dit jaar als manifestatie de 24e editie. Thema is de verbeelding van wetenschap. Verspreid over zeven locaties twee in Drenthe, vijf in Groningen zullen onder de noemer ‘Nucleus’ zo’n vijfhonderd foto’s te zien zijn van ongeveer vijftig fotografen uit binnen- en buitenland.

Het spits wordt afgebeten in KINK, de kunstruimte van De Nieuwe Kolk in Assen. In samenwerking met KunstSalon tonen acht fotografen vanaf 17 september werk: Annemarie van Buuren, Angeline van Gent, Jeroen Hofman, Jos Jansen, Anja de Jong, Marcus Peters, Xiaoxiao Xu en Henk Wildschut.

Wetenschap

De tweede Noorderlicht-tentoonstelling opent 7 otober in museum De Buitenplaats in Eelde. Ook hier wordt van verschillende fotografen werk getoond waarin wetenschap een rol vervuld. De namen van de exposanten in Eelde staan nog niet vast.

Na de opening op 21 oktober strijkt Noorderlicht in Groningen op vijf plekken neer: het CBK aan de Trompsingel, gebouw De Faun op de hoek Herestraat/Gedempte Zuiderdiep, kunstruimte NP3 aan de Hofstraat, de Noorderlicht-galerie aan het A-kerkhof en de Der Aa-Kerk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.