Arjen Lubach en Janine Abbring winnen Gouden Televizier-Ring

Televisiemakers Arjen Lubach en Janine Abbring hebben de Gouden Televizier-Ring gewonnen met het satirische programma Zondag met Lubach.

Dat is donderdagavond bekend geworden tijdens de live televisie-uitzending van het Televiziergala die wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Tijdens de 52e editie van het gala worden de belangrijkste Nederlandse prijzen voor televisieprogramma’s uitgereikt. Het programma Zondag met Lubach was samen genomineerd met de programma’s Expeditie Robinson en Beste Zangers. De van oorsprong Groninger Arjen Lubach presenteert de satarische show. Janine Abbring, ook uit Groningen, is de eindredactrice.

Donald Trump en Lubach

Het programma ZML scoort van tijd met allerlei filmpjes en sketches. Afgelopen week nog werd de wapenverkoop in de Verenigde Staten op de hak genomen. Een video van ZML waarin de programmamakers Nederland voorstellen aan de president van de Verenigde Staten Donald Trump ging volledig door het internetdak.

Genee wint zilveren ster

In 2015 werd Lubach ook al eens genomineerd voor talent van het jaar. Jan Versteegh won toen. Vanavond greep Lubach ook naast de zilveren Televizier-ster voor de beste mannelijke presentator. Die werd gewonnen door Wilfred Genee. Genee studeerde in Groningen en werkte tijdens zijn studie bij OOG TV.

Lovie Award

Zondag met Lubach won deze week nog een gouden Lovie Award. ZML krijgt deze ‘Oscar van het Europese web’ voor het filmpje waarin Nederland zichzelf voorstelt aan de Amerikaanse president Donald Trump. Het filmpje werd een internationale hit met tientallen miljoenen views.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.