Auke Hulst vertegenwoordigt Nederland in Berlijn

Auke Hulst vertegenwoordigd volgende week zaterdag Nederland op het prestigieuze Internationales Literaturfestival Berlin (ILB).

Hulst wordt samen met Wytske Versteeg door het Nederlands Letterenfonds naar de Duitse hoofdstad afgevaardigd om te vertellen over Als dit zo doorgaat, een bundel verhalen waarin Nederlandse schrijvers hun zorgen uiten over populisme en de verharding van het politiek klimaat.

Het bezoek vloeit voort uit het Vlaams-Nederlandse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse vorig jaar. Volgens het fonds leverde dat 314 nieuwe Duitse literaire vertalingen op, meer dan 1.000 programma’s en lezingen met ongeveer 200 Nederlandse en Vlaamse auteurs en alleen al online meer dan 7.000 artikelen in Duitse media.

In november treedt een tiental Nederlandse auteurs op tijdens het festival Stadt Land Buch in Berlijn, Potsdam en omstreken, meldt het Letterenfonds. Tijdens deze ‘regionale boekenweek’ zijn er optredens van onder anderen Barbara Stok, Stefan Hertmans, Margriet de Moor, Jan Brokken, Niña Weijers, Griet Op de Beeck en Gerbrand Bakker.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.