Eurosonic: waar moeten we heen vanavond?

Het muziekaanbod bij Eurosonic is overweldigend. Daarom geven elke dag drie noordelijke muziekkenners een tip.

Frits Selie, programmeur festival soundsofmusic: Goat Girl, De Spieghel, 23.45 uur

,,Garagerock van vier meiden uit Londen zonder de alom in de pop aanwezige misplaatste ambities, ijdelheid en opsmuk. Inventieve muziek van de straat met een country-tik, met echo's van Sonic Youth, Patti Smith, 16 Horsepower en dergelijke, maar toch authentiek. Hun bekendste nummer Country Sleeze heeft heldere, nu al klassiek klinkende rockregels: I'm a country sleaze / nobody will mess with me.’’

Bastiaan Nijbroek, artist manager Orange Skyline: Palace Winter, Huize Maas, 23.45 uur

,,Een te gekke indieband uit Denemarken. Als je van indie houdt ga je dit zeker tof vinden. Vaak worden de acts uit de UK genoemd, maar ik geef hier vanavond de voorkeur aan. Het wordt sowieso een Huize Maas-avondje voor mij, omdat ik door een aantal acts ben uitgenodigd. Ik let op zo’n avond vooral op wat andere bands live doen: wat is het niveau? Hoe zetten ze een setlist in elkaar? Doen ze vernieuwende dingen? Hoe zet je een showcase op? Daar leer je van.”

Wouter Bessels, journalist/auteur (o.a. betrokken bij 3voor12 Drenthe): Albert af Ekenstam, Grand Theatre, 20.45 uur

,,Een jongen uit Zweden die heel erg in the picture staat. Bon Iver meets Sigur Rós. Beetje melancholisch, folky, postrock, traag, ijle klanken. Het is muziek die echt beelden oproept met mooie sferen. Hij is heel intro-spectief, maar hij kan ook openklappen zonder dat het sentimenteel wordt. Zweedse muzikanten zijn muzikaal heel goed opgeleid en dat hoor je ook bij hem. Hij ontstijgt de singer-songwriters. Een veelbelovende jongen waar we meer van gaan horen.”

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.