‘Dreumen achternao’ in Drentse Taalquiz 2017

‘Gao je dreumen achternao, zie weet de weg’. Deze slagzin werd gevormd door de juiste antwoorden van de Drentse Taolquiz van dit jaar.

De quiz, samengesteld door het Huus van de Taol, stond 27 maart in Dagblad van het Noorden. Voor 225 mensen gaf het puzzelplezier aanleiding om de uitkomst in te sturen om in aanmerking te komen voor een prijs.

Voor Roelie Jalving-Wilting uit Veenoord levert dat de hoofdprijs op: een groot verrassingspakket van het Huus van de Taol. De andere winnaars zijn T. van Mombergen-Kamping (Vries), Wim Dijkstra (Sleen), Rolanda van de Witte-Hermelink (Assen), Grietje Oosterhof (Beilen), F. Kuik (Gasselte), Jan van der Spoel (Hoogeveen), F.H. van der Til (Exloo), Henk Warrink (Gieten) en Geke Mager (Hoogeveen).

Dan de antwoorden. Achtereenvolgens had ingevuld moeten worden: Soegies, straks, toren, veurjoar, sneien, alledaags, Bunermond, Suze, buus, grammieterig, mier, tong, masker, schaopen, schier, Drentseboek, snakken, hering, zinnig, stempalet, Doornbos, zummer, vinke, gerol, sneeuwklokjes, Dundern, grommen, Paterswolde, Darp, ekkel, aanderworens, wiesneus en Borger.

De winnaars krijgen hun prijs toegestuurd. De Drentse Taolquiz is voor de vijfde keer gehouden in het kader van Meertmaond Streektaolmaond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven