Actiegroep Westenwind klopt aan bij provincie Drenthe

In navolging van de windmolenbouwers Raedthuys en Yard heeft ook de actiegroep Westenwind Tegenwind N34 een brief naar de provincie gestuurd.

De groep legt daarin aan gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) uit dat ze zich zorgen maakt over de situatie in Emmen. ‘Dat Raedthuys cs. u nog durven uit te leggen hoezeer windenergie in Drenthe en met name Emmen onontbeerlijk is om maar enigszins aan de gestelde norm te voldoen, getuigt van weinig begrip voor de turbulente ontwikkelingen op energiegebied.’

‘Walgelijke windgedrochten’

De actiegroep vindt windenergie achterhaald en vraagt Stelpstra ‘op te komen voor uw provincie’. ‘Als het provinciaal bestuur vandaag begint met een totaalvisie op energiebeleid, dan staat buiten kijf dat het Drentse landschap niet verpest wordt door walgelijke windgedrochten’.

Geen vooruitgang

Raedthuys en Yard willen vijf windturbines plaatsen bij Emmen. Sinds januari zijn ze al in gesprek met de gemeente. Aanvankelijk was er vertrouwen, maar inmiddels vinden beide firma’s dat er geen vooruitgang wordt geboekt in de overleggen van gebiedsplatforms, waar ook de omwonenden (Westenesch, Noord-Barge, Delftlanden, Erm, Diphoorn en Sleen) in vertegenwoordigd zijn. Daarover stuurden ze de provincie onlangs een brief.

Stelpstra liet eerder deze week al weten op korte termijn met Yard, Raedthuys en de gemeente Emmen te willen praten en liefst ook met omwonenden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.