Broers uit Assen stelen scooters in Groningen bij Noorderpoort en uit parkeerkelders

Twee broers (20 en 23) uit Assen en een Groninger (19) zijn door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen voor de diefstal van scooters.

Bij de zitting van de politierechter was woensdag alleen de oudste van de twee Asser broers. Hij wilde weinig kwijt. ,,Ik ging om met de verkeerde mensen. Daar heb ik mee gebroken.” Volgens zijn advocaat Gonnie Meijering durft hij uit angst voor represailles niet te praten over wat er precies is gebeurd.

De Assenaar is schuldig bevonden aan het medeplegen van diefstal met braak van drie scooters. Dat gebeurde tussen 8 januari en 18 januari van dit jaar in Groningen. Hij ging op pad met zijn oudere broer en de 19-jarige Groninger. Samen hebben ze scooters gestolen die in een parkeerkelder aan het Hout in Groningen stonden. De andere scooter werd bij het Noorderpoort College weggenomen. Van de diefstal zijn camerabeelden.

De verdachte werd op 13 maart opgepakt, nadat hij in Assen een man en een vrouw had bedreigd. Het slachtoffer gaf aan dat de Assenaar hem na een ruzie in het verkeer met een pistool dreigde. De politierechter acht alleen bewezen dat hij een pistoolgebaar met zijn hand maakte. Bij de man werd huiszoeking gedaan. Er is geen wapen gevonden. Wel een kleine hoeveelheid cocaïne en heroïne.

De 20-jarige Assenaar is veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur en een maand jeugddetentie voorwaardelijk. Zijn oudere broer, die bij de scooterdiefstal voor het vervoer zorgde, moet een werkstraf van 100 verrichten. De Groningen werd naast van de diefstal ook veroordeeld voor heling van scooters. Hij is veroordeeld tot 150 uur werkstraf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.