Dolle Dieverdagen: ‘Marktlui zijn toe aan de zomer’

‘Groter en uitgebreider dan ooit’, belooft marktmeester Roland Visser. De zeven Dolle Dieverdagen begonnen gisteren met stralend weer en een keur aan kraampjes.

Van spulletjes uit Sri Lanka tot versgeplukt fruit, de jaarlijkse zomermarkt in Diever is divers. Of zullen we zeggen ‘Dievers’?

Variatie

Marktmeester Roland Visser van Midden-Drenthe Organisaties stelt elke maandag voor zeven weken lang tussen de 60 en 85 kramen op. En daar gaat een grondige selectie aan vooraf ,,Bij mij zie je niet vier horlogekraampjes, maar maximaal twee. Ik kan natuurlijk vijf dezelfde kramen neerzetten en dan ben ik snel vol, maar dat wil ik niet. Ik zorg ervoor dat de markt gevarieerd is en van kwaliteit. Anders wordt het saai.’’

Toeristen

Hij merkt dat het in de rest van het land al vakantie is. ,,Het toerisme is echt al goed op gang gekomen.’’ Op de Dolle Diever Dagen komen elk jaar duizenden mensen af. Veel gezelligheid dus in het dorp, waar naast de kramen ook veel entertainment te vinden is. Schminken, levende uilen, en zelfs een wasbeertje is er te zien.

Van de aantrekkende economie hebben de marktlui in de rest van het jaar nog geen voordeel, zegt Visser. ,,Ze waren echt toe aan de zomer, aan dit soort markten.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.