Drenthe College stapt over op zonnepanelen

Emmen Het ROC Drenthe College in Emmen en Assen hoopt nog dit jaar de eerste schoolgebouwen te kunnen voorzien van in totaal meer dan 4000 zonnepanelen.

Dat bevestigt Peter Kuyper, hoofd facilitaire dienst van de opleiding. In eerste instantie gaat het om vier scholen in Emmen en een in Assen plus de vestiging van PRO Emmen aan de Ullevi. Die gebouwen zijn in eigendom van de stichting Regionaal Opleidingen Centrum Drenthe. Dat verzorgt opleidingen voor zo’n 7800 jongeren en volwassenen in Emmen, Assen en Meppel.

Onmisbare subsidie

Volgens Kuyper is het Drenthe College inmiddels verzekerd van de onmisbare SDE+-subsidie, maar wordt die alleen uitgekeerd als uiterlijk juni een leverancier is gevonden. Daartoe is een Europese aanbesteding opgezet.

Het mes snijdt aan twee kanten, denkt Kuyper: ,,Je doet het natuurlijk om energie te besparen en duurzaam te zijn, maar het is ook een ontzettend leuk project voor onze leerlingen. Die kunnen bijdragen aan het onderhoud.’’ Goedkoper wordt het project daar niet van, want er moeten gediplomeerde specialisten worden aangetrokken voor de leerlingen.

Volgens Kuyper zijn er vergevorderde plannen om ook de school in Meppel te voorzien van een paar duizend zonnepanelen. Daarvoor is overleg gaande met de eigenaar van het gebouw en de overige huurders.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.