Drenthe: wanneer gaat het openluchtbad in jouw buurt open?

Hoewel de soms ijzige temperaturen anders doen vermoeden, staat het buitenzwemseizoen op het punt van beginnen. Zo opent zwembad De Zwaoi in Valthermond vrijdag al de deuren.

Dagblad van het Noorden zocht uit wanneer de openluchtzwembaden in Drenthe opengaan. Kijk op onderstaande interactieve kaart wanneer je een duik kunt nemen in het zwembad in jouw buurt.

NB. De data in de kaart zijn als volgt genoteerd: (Maand/Dag/Jaartal). Aanvullingen of correcties kunt u mailen.

Later open?

Vier zwembaden in Drenthe hebben besloten later open te gaan dan gepland, in verband met het koude weer. Het gaat om de baden in Erica, Emmer-Compascuum, Vledder en Dwingeloo.

In de meeste gevallen kan het niet uit de zwembaden nu al te verwarmen. Bosbad Vledder verwarmt haar zwembad bijvoorbeeld met zonnecollectoren. Omdat die het niet doen met dit weer, moeten gaskachels het bad verwarmen en dat kan niet uit.

Website en Facebook

Kijk voor de zekerheid op de website en/of Facebookpagina van de zwembaden voor de meest recente informatie. Mede door het weer kan soms het een en ander veranderen. Zo hanteren sommige zwembaden flexibele openingstijden die afhangen van het weer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.