Een droom in vervulling voor jonge regisseur

Brian op de Dijk (22) uit Assen debuteert in de filmwereld met ‘De Confrontatie'. Deze film gaat zaterdag om 10.30 uur in première bij bioscoop Wolff in Groningen.

,,Ik droomde het verhaal”, vertelt Op de Dijk. ,,Toen ik wakker werd, heb ik het meteen opgeschreven. Ik wist dat het een goed verhaal was.” In de film komt Joost Veldhuis er op zijn twaalfde verjaardag achter dat hij is geadopteerd. Als hij op zoek gaat naar zijn geboortemoeder vindt hij niet alleen haar, maar ook zijn tweelingbroer Thijmen. De broers worden gespeeld door een echte tweeling uit Leek: Ties en Hidde de Boer.

Veel mensen zouden hun droom weer vergeten. Zo niet Brian, toen nog student aan de opleiding Fotografie&Journalistiek op ROC Friese Poort in Drachten. Hij besloot de gok te wagen en een film te maken. Nadat hij het script had uitgeschreven, met een paar tips van zijn docenten, zette hij een oproepje voor acteurs op Facebook. De zaak ging rollen.

,,Het is heel bijzonder dat iedereen belangeloos meewerkte,” zegt Op de Dijk dankbaar. De (deels bekende) acteurs, onder wie Mike Nijdam (Loenatik, te gek!) en Femke Jouwsma (Goede tijden, slechte tijden) deden mee voor hun plezier en de ervaring. De groep mocht locaties gebruiken in ruil voor het maken van reclamefilmpjes en camera's werden geleend van de Friese Poort.

,,Iedereen is heel enthousiast,” glundert Op de Dijk. ,,De acteurs vragen steeds ‘Wanneer komt deel twee? Heb je al weer wat gedroomd?' Dus wie weet komt er nog een film.” Het zou de kersverse scriptschrijver en regisseur geweldig lijken om verder te gaan in de filmindustrie, naast zijn werk als showbizzreporter. ,,Met mijn bedrijfje VIPTV interview ik bekende Nederlanders op bijvoorbeeld festivals en in de theaterwereld.” Hij heeft een aantal BN'ers uitgenodigd voor de première. Lachend: ,,Maar ik verwacht niets.”

‘De Confrontatie' is de eerste speelfilm die in première gaat in bioscoop Wolff. Kaarten zijn nog te koop aan de deur.

Foto: Rinke Nijdam

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.