Emmer leerlinge naar Internationale Biologie Olympiade

Lieke ten Have (17) van het Hondsrug College in Emmen is een kei in biologie. Ze heeft een plek veroverd in het vier man sterke team dat Nederland eind juli vertegenwoordigt tijdens de Internationale Biologie Olympiade in het Engelse Coventry.

De nationale finale van die wedstrijd voor middelbare scholieren was vorige week. Marieke Smit uit Barendrecht van de Rotterdamse school De Passie won. Niels Appelman (Hoorn) en Corijn Rudrum (Wageningen) haalden net als de Emmer vwo-leerlinge Lieke ten Have de top 4. Dit kwartet houdt de Nederlandse eer straks hoog.

Maar liefst 11.000 leerlingen uit het hele land streden vanaf januari in voorrondes om een ticket. De top 100 volgde op de Universiteit Utrecht een trainingsdag met tot slot een toets. De twintig die daar als besten scoorden, volgden vorige week op de Wageningen University intensieve colleges en practica.

Op 22 juli vertrekken de vier Nederlandse biologie-toppers naar de University of Warwick, waar ze het opnemen tegen de beste leerlingen van 69 andere landen. Nederland won de afgelopen jaren bronzen en zilveren medailles en twee jaar geleden zelfs goud.

Op de foto het winnende kwartet met rechtsvoor Lieke ten Have uit Emmen. (foto: Nederlandse Biologie Olympiade)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.