Heler van gestolen campers uit Nieuw-Buinen bestraft

Als de politie hem bij de parkeerplaats van het zwembad in Exloo ziet staan in een camper gaat hij er direct te voet vandoor. Toch ontkende de 32-jarige man uit Nieuw-Buinen dat hij iets met de diefstal van de camper te maken had.

Bij de politierechter verklaarde de man dat hij het kampeervoertuig van iemand had geleend om een paar dagen met zijn dochter op vakantie te gaan. ,,Ik wist niet dat hij gestolen was.” Van wie hij de camper had geleend, kon de man zich niet herinneren. Ook kon de inwoner van Nieuw-Buinen niet goed verklaren waarom hij er als een haas van doorging toen de politie zijn voertuig 23 juli vorig jaar wilde controleren.

Er waren meer verdachte omstandigheden. De camper was voorzien van een gestolen Duits kentekenplaat. Het voertuig was gestolen in Stadskanaal. Het stond op een afgesloten terrein. Rond dezelfde periode zijn daar nog twee campers gestolen. Ze zijn teruggevonden bij twee mannen. Dit duo heeft verklaard dat zij van de verdachte uit Nieuw-Buinen op de campers moesten letten.

De politierechter acht niet bewezen dat de man betrokken was bij de diefstal van de campers. De verdachte is wel schuldig bevonden aan heling van de gestolen voertuigen. Daarnaast vindt de politierechter ook bewezen dat de man de pinpas an zijn ex-vriendin heeft gestolen en geld heeft gepind. Hij is veroordeeld tot 66 dagen cel, waarvan 44 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van drie weken uitzitten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.