Jan Westmaas verder in het nauw in Dronten

Bij zijn pogingen een pand in Dronten van de hand te doen, is de Meppeler burgemeester Jan Westmaas verder in het nauw gedreven. Een actiegroep wil de verkoop met alle mogelijke middelen dwarsbomen.

Bewoners en ondernemers in de omgeving hebben Stuurgroep De Morinel 31-33 opgericht. De naam verwijst naar het adres van de woning met kantoorunits van Westmaas. De actievoerders zijn bereid alles in stelling te brengen om te voorkomen dat hier een 'Polenhotel' komt.

Advocatenkantoor
Vóór Westmaas tien jaar geleden naar Meppel kwam, had hij een advocatenkantoor in Dronten. Van 2002 tot zijn vertrek naar Drenthe was hij ook wethouder van deze gemeente. Westmaas is nog altijd eigenaar van het pand aan de Morinel. Over zijn pogingen het pand te verkopen aan Eric en Martin Daniëls is grote commotie ontstaan. De twee ondernemers willen het pand verbouwen om er zo'n 45 arbeidsmigranten uit Oost-Europa onder te brengen. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken, maar buurtbewoners hebben zich van meet af aan met hand en tand verzet. Recentelijk liep een informatiebijeenkomst bijna uit de hand.

Actiegroep
Inmiddels is een actiegroep opgericht. Die heeft volgens lokale media aangekondigd dat, zodra de gemeente Dronten definitief het licht op groen zet voor het Polenhotel, ze alle wettelijke middelen uit de kast trekt om de plannen te dwarsbomen. De groep zal niet aarzelen daarnaast ook protestacties op touw te zetten. In De Stentor laat woordvoerster Leane de Graaf van de actiegroep optekenen dat 'de Morinel het al moeilijk genoeg' heeft. ,,Er wonen al veel arbeidsmigranten en studenten en dat zie je. De buurt is verloederd."

Westmaas zelf wilde tot dusver niet publiekelijk ingaan op alle commotie. ,,Dat standpunt is nog niet gewijzigd", laat woordvoerder Leo Weterings van de gemeente Meppel weten.

Tekst: Hans Knijff

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.