Johan Derksen straks officieel een Drent

Hij roept het eigenlijk al jaren, maar nu is het definitief: per 1 juni woont Johan Derksen in Drenthe. En wel in blueshoofdstad Grolloo.

Na wat gemopper – ,,ik wil helemaal niet bij die showbizzwereld horen waar mensen die een huis kopen worden opgebeld, simpelweg omdat ze met hun kop op tv zijn’’ – geeft hij toe: „Ik heb inderdaad nóg een huis in Grolloo gekocht.”

Een weekendhuisje hadden Derksen en zijn vrouw al. Dit verruilen ze straks voor een grotere woning, waarin ze ‘echt’ gaan wonen. „Ons huis in Oudewater staat in de stille verkoop”, zegt Derksen. „Ik heb niet zo’n haast, want ik heb nog anderhalf jaar een contract bij RTL. En om nou steeds van Grolloo naar Hilversum te rijden, daar heb ik ook niet zo’n zin in.”

30.000 cd’s

Derksen kijkt uit naar de verhuizing naar Grolloo, de bakermat van de Nederlandse blues. „Mijn vrouw en ik zijn verliefd op het dorpje Grolloo”, zegt hij. „En Drenthe heeft altijd al een plekje in mijn hart gehad. Als ik Hoogeveen voorbij ben, dan denk ik: ja, ik ben weer in Drenthe.”

Wat hij straks als eerste doet in zijn nieuwe woning? „Het binnenzwembad dichtgooien met beton”, zegt hij. „Dat vind ik nou zo’n luxe, ik ben helemaal niet zo chic. En ik ben ook helemaal niet zo’n enthousiaste zwemmer trouwens. Ik gebruik die ruimte liever voor andere dingen. Mijn cd-verzameling bijvoorbeeld. Ik moet er zo’n 30.000 kwijt.”

Buurman

Van buren zal hij weinig last hebben. Die heeft hij namelijk niet. Althans, nóg niet. „Ik krijg wel een buurman. Mijn vriend Jan Lagendijk – met wie ik het bluesfestival organiseer – heeft ook een huis in Grolloo gekocht.”

Wat Derksen in elk geval niet gaat doen, is zich heel erg profileren in het dorp. Daar heeft hij overigens ook helemaal geen tijd voor. „Ik heb het straks druk met de theatertour die volledig uit de hand gelopen is. En in 2018 begin ik alweer aan een nieuwe tour. Kortom, de komende jaren ben ik nog wel onderweg.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.