Lid No Surrender Emmen boos: voorarrest na half jaar opnieuw verlengd

De 50-jarige A.B. uit Nieuw-Amsterdam werd donderdagmiddag boos afgevoerd uit de rechtszaal in Assen. De rechtbank bepaalde dat het lid van de motorclub No Surrender in voorarrest moet blijven. Hij zit sinds een half jaar vast op verdenking van handel in harddrugs in Nederland en Duitsland.

B. werd op 25 oktober aangehouden en zit sindsdien in de cel. Het lid van de No Surrender-afdeling Emmen zou samen met zes medeverdachten in cocaïne, xtc-pillen en speed hebben gehandeld. De officier van justitie kon donderdag niet zeggen of deze verdachten, onder wie de vrouw van B., ook worden vervolgd.

Onderbuikgevoelens

Advocaat Roy van der Wal pleitte tijdens de zitting voor vrijlating van B. Volgens Van der Wal is er totaal geen bewijs voor de betrokkenheid van B. bij internationale drugshandel. ,,Hij zit vast, omdat hij lid is van No Surrender. Het is allemaal gebaseerd op onderbuikgevoelens.” De advocaat en B. maakten zich boos, omdat de officier van justitie niet inhoudelijk op de hoogte was van de zaak en de miscommunicatie over de inhoud van de zitting. Wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.