Man valt van dak Hoogeveense basisschool

Bij een bedrijfsongeluk op basisschool De Schuthoek aan de Booyenverlaat in Hoogeveen is maandagmiddag een man gewond geraakt. De man was bezig met werkzaamheden op het dak. Na een misstap gleed hij uit.

Consternatie

,,Het was een enorme consternatie”, vertelt een leerkracht van de school. De kleuters hebben het zien gebeuren. ,,De kinderen van groep 8 voerden een musical op aan de lagere klassen en waren druk aan het voorbereiden, waardoor de kleuters wat langer buiten mochten spelen", vertelt ze.

De collega van de man sloeg alarm, waarop de kinderen snel naar binnen zijn gehaald. Ook de hulpdiensten waren er snel, maar het duurde even voordat de man is weggebracht.

Traumahelikopter

,,Een traumahelikopter heeft een arts ter plaatse gebracht, maar de helikopter kon bij ons op het plein niet landen. Dat duurde even." Uiteindelijk is de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.”

De leerkrachten hebben de geschrokken kinderen zo goed mogelijk opgevangen en gerustgesteld. Inmiddels zijn alle ouders, telefonisch of via de e-mail, ingelicht over wat er is gebeurd.

Over de ernst van het letsel van de man is zowel bij de school als bij politie niets bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.