Meevallende cijfers Museum Kamp Westerbork

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork verwachtte een sterk dalend bezoekersaantal in 2016, maar dat is meegevallen. Er kwamen 16.000 mensen meer naar het museum dan in 2014.

De cijfers worden daar mee vergeleken, omdat 2015 heel uitzonderlijk was. Toen werd 70 jaar bevrijding herdacht met tal van extra activiteiten. Daar was in 2016 geen sprake van, maar toch kwamen 165.000 bezoekers naar het museum bij Hooghalen: 7500 minder dan in het voorgaande herdenkingsjaar.

In de bezoekscijfers tellen alleen mensen mee die in het museum zijn geweest. Het kampterrein is verder vrij toegankelijk. Die historische plek kreeg volgens schattingen van het Herinneringscentrum vorig jaar ongeveer 450.000 bezoekers te verwerken. Zo’n 7000 van hen kwamen 4 mei naar de Dodenherdenking.

Omdat het Herinneringscentrum niet is berekend op zo veel bezoekers, ontvouwde directeur Dirk Mulder vorig jaar februari in Dagblad van het Noorden een miljoenenplan om het gebouw anderhalf tot twee keer zo groot te maken dan nu. Vorig jaar kreeg de woning van de voormalige kampcommandant een overkapping.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.