Na jaar dan toch nieuwe trap voor het oude gemeentehuis Coevorden

Het heeft even geduurd, maar het oude gemeentehuis van Coevorden krijgt uiteindelijk dan toch een nieuwe trap. Onlangs is een begin gemaakt, maar vanwege het tropische weer van vorige week duurt de aanpak wat langer.

De aannemer rekent erop dat de werkzaamheden voor eind deze week, als de bouwvak begint, klaar zijn.

Ambtenaren gleden uit op treden

De hoofdtoegang van het oude gemeentehuis was sinds zomer vorig jaar afgesloten met hekken, nadat het bordes werd afgekeurd vanwege gevaar. Ambtenaren en bezoekers gleden uit op de gladde treden.

Eigenaar van het gebouw is sinds 2013 Peter van Dijk, die het kocht van de gemeente. Die huurt het weer terug van Van Dijk. Er was veel ergernis over de hekken rond het bordes. Niet alleen bij ambtenaren en andere gebruikers van het gebouw, ook bij voorbijgangers en bij fracties in de gemeenteraad van Coevorden.

De nieuwe entree wordt kleiner dan het aloude bordes. De trap aan de voorkant verdwijnt. Straks kunnen mensen alleen via beide zijkanten het gebouw naar binnen.

Gemeente betaalt mee

De gemeente betaalt zelf ook deels mee aan de nieuwe entree. Daarbij gaat het niet om de trap zelf, maar om de omgeving. Er wordt een voetpad versmald om meer ruimte te maken voor een groenstrook. Ook komen er drie extra parkeerplaatsen, waarvan twee voor elektrische voertuigen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.