Nog volop woonruimte in pas geopend Messchenstaete

Het luxe woonzorgcomplex Messchenstaete bij Assen is vrijdag officieel geopend. Wethouder Albert Smit (PvdA) van Assen en directeur/bestuurder Sape Pranger van Woonzorg Drenthe verrichtten met hulp van alpinisten de officiële openingshandeling.

Wie belangstelling heeft voor een appartement in het complex, kan nog bij Woonzorg Drenthe terecht. Volgens Pranger is nu circa de helft van de 50 appartementen verhuurd. De gedachte achter het complex is dat senioren er helemaal zelfstandig kunnen wonen, maar dat ze voorzieningen als kapper, restaurant, fysiotherapie, fitness en welness binnen handbereik hebben. En indien nodig is thuiszorg ook gemakkelijk te regelen. Op die manier speelt Woonzorg Drenthe in op de tendens dat ouderen zo veel mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar dat ze ook voorbereid moeten zijn op een situatie waarin ze meer zorg nodig hebben of niet meer zo mobiel zijn.

De algemene voorzieningen in het gebouw zijn voor iedereen toegankelijk. Zo hebben ook de bewoners van de omliggende wijken Marsdijk en Peelo er ook wat aan. Het complex wordt hierdoor ook een stuk levendiger.

Prijskaartje

Aan het wonen in Messchenstaete hangt wel een prijskaartje. De huur varieert van ruim 1100 tot ruim 2300 euro. Voor dat laatste bedrag krijg je dan ook een zeer ruim bemeten penthouse. Prenger benadrukt dat Woonzorg Drenthe niet alleen bouwt voor mensen met een goed gevulde portemonnee. ,,In de Vijverhof kunnen mensen met een lager inkomen heel goed terecht.’’

Wethouder Smit stak zijn tevredenheid over Messchenstaete niet onder stoelen of banken. Woonzorg Drenthe heeft de gemeente Assen dan ook uit de brand geholpen met het project. Assen wilde op deze locatie bij Marsdijk graag een beeldbepalend gebouw. Eerdere plannen kwamen niet van de grond. Vervolgens meldde Pranger zich bij Smit met het plan voor het markante gebouw. Smit: ,,Het is nog mooier geworden dan Pranger tevoren voor ogen had.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.