Opiniemakers geven lezingen in Drenthe

Met lezingen van vier bekende opiniemakers doet Drenthe net als negen andere provincies mee met de Vrijheidscolleges in het kader van 5 mei. Prem Radhakishun, Dolf Jansen, Simone van Saarloos en Boris van der Ham geven hun visie op het thema de fundamenten van de democratie.

Oud-D66-politicus en voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham is 1 mei te gast in de bibliotheek van Hoogeveen en 2 mei spreekt cabaretier en presentator Dolf Jansen in de Emmer leeszaal. Columniste en filosofe Simone van Saarloos doet 3 mei haar verhaal in de Asser bieb. Jurist en tv-persoonlijkheid Prem Radhakishun (foto) sluit 5 mei de rij met zijn lezing tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen.

De Vrijheidscolleges (mede-georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges) zijn bedoeld om jaarlijks een publiek op de been te brengen voor de fundamenten van onze democratie en rechtsstaat. Er zijn soortgelijke lezingen in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam en Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.