Straf voor inbraak in Roder clubhuis

ASSEN/RODEN Voor een inbraak in een clubhuis op sportpark Noordenveld in Roden kreeg een Assenaar (19) gisteren 120 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Met vier medeverdachten vernielde hij 2 augustus 2016 een ruit in de achterdeur en de bewakingscamera’s. Daarna stalen ze een laptop, chips, snoep en drank. ,,Een stomme actie’’, blikte de 19-jarige gisteren terug. ,,Ik ben makkelijk beïnvloedbaar.” Hij ontkende de diefstal van de laptop.

Buren hoorden in de nacht van de inbraak lawaai en belden de politie. Die betrapte vier mannen en een vrouw die een vracht frisdrank en etenswaren versleepten. Ze zeiden dat ze honger en dorst hadden. ,,Ergerlijk’’, vond de rechter. ,,Sportclubs, gerund door vrijwilligers, worden zwaar gedupeerd.’’

In juni kreeg een Rodenaar (26) al 40 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk cel voor zijn aandeel in de inbraak. Een vrouw uit Zevenhuizen (19) kreeg 120 uur werkstraf, waarvan 50 voorwaardelijk. Een vierde dader kreeg vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. De zaak tegen één verdachte is geseponeerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.