Top MediaMarkt Emmen aan de kant gezet na miljoenenverlies

De top van MediaMarkt Emmen is op 1 september vervangen. De vestigingsdirecteur en zijn rechterhand Marcel Forsten werken er niet langer.

Volgens personeelsleden, die anoniem willen blijven, is het tweetal door de hoofddirectie aan de kant gezet vanwege tegenvallende resultaten. Woordvoerder Ruth Leijting wil daar niet op ingaan. ,,Dit is een interne aangelegenheid, dit is alles wat ik erover te zeggen heb.’’

Nettoverlies

Uit de jaarrekening van 2016 blijkt niettemin dat MediaMarkt Emmen een slecht jaar achter de rug heeft met een nettoverlies van 2,6 miljoen euro.

De manager is vervangen door Arco de Boed. Hij bekleedde de afgelopen drie jaar dezelfde functie in Drachten. De Boed is geboren en getogen in Emmen en woont nu in Groningen.

Leijting vindt de vraag over de resultaten maar raar. ,,Natuurlijk hebben we nog vertrouwen in de MediaMarkt in Emmen, anders zouden we er geen nieuwe leiding neerzetten.’’ Die is, zegt Leijting trots, eigen kweek.

'Dit is een fantastische hut'

De Boed bevestigt dat het vertrek van het tweetal een directiebesluit was, maar wil en kan er verder niks over zeggen. ,,Ik zat niet aan tafel toen het besproken is. Ik richt me liever op de toekomst. Dit is een fantastische hut, waar ik met veel enthousiasme de schouders onder zet.’’

MediaMarkt in Emmen heeft moeizame jaren achter de rug. Dat bleek vooral toen een jaar geleden de complete bovenverdieping werd afgestoten. Daarmee ging de vestiging van 4000 naar 2000 vierkante meter vloeroppervlak, vergelijkbaar met de winkel in Drachten. Daarvóór was ‘Emmen’ het grootste noordelijke filiaal van het elektronicaconcern

Opvallend is een verhaal dat rondgaat onder het personeel van MediaMarkt. De Emmense manager is namelijk de bedenker van het digitale prijskaartje, zoals dat sinds een paar jaar in alle vestigingen van de MediaMarkt wordt gebruikt.

Aandeelhouders

Om die reden zou de man, die ooit met een broer het vakantiepark ’t Kuierpadtien in Wezuperbrug bestierde, zich vier jaar geleden voor minder geld hoeven in te kopen in Emmen. Van vestigingsdirecteuren bij MediaMarkt wordt namelijk verwacht dat zij als aandeelhouder zelf geld meebrengen om het filiaal op poten te zetten.

Personeel denkt ook dat het wegsturen van de manager en Forsten te maken heeft met de beursgang van het moederbedrijf Metro, vermoedelijk volgend jaar. ,,De aandeelhouders moeten nog even snel tevreden worden gesteld’’, zeggen zij. De manager zelf huldigt zich in stilzwijgen. Telefoontjes worden niet opgenomen, appjes wel gelezen maar niet beantwoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.