Twintig uur werkstraf voor mishandelen beveiliger TT Festival

De rechtbank in Assen heeft een 45-jarige man uit Edam veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur. De man sloeg en schopte op 24 juni een beveiliger tijdens het TT Festival in Assen.

De Edammer bezocht het festival samen met zijn 17-jarige dochter. Na een toiletbezoek was hij haar kwijt, maar vond haar terug te midden van een groep mensen. Het meisje, onderweg naar een taxistandplaats, had overgegeven en voelde zich niet lekker. Enkele EHBO’ers onderzochten haar, terwijl de beveiliging omstanders op afstand hield.

Schoppen en slaan

De man probeerde zijn dochter te bereiken, maar werd tegengehouden door een beveiliger, zodat de hulpverleners hun werk konden doen. De Edammer begon toen de schoppen en te slaan. De op het lichaam gerichte klappen werden opgevangen door het veiligheidsvest dat de man droeg. Het schoppen tegen de benen was echter pijnlijk, stelde beveiliger. Hij liep geen noemenswaardig letsel op.

De politie heeft de man later opgepakt. Agenten zeiden dat de man met dubbele tong praatte en behoorlijk beschonken overkwam. Hij schold de politie uit. De Edammer beweerde in de rechtszaal dat hij voor zijn doen niet veel gedronken had. ,,Slechts vijf of zes biertjes.’’ Ook verklaarde hij dat hij uit emotie had gehandeld. ,,Ik wou naar mijn dochter. Ik dacht niet meer helder na.’’

Begrip

De rechter kon begrip opbrengen dat de man zich zorgen maakte over een kind dat hij kwijt was in een vreemde stad en zich kwaad maakte bij het niet mogen benaderen van zijn zieke kind. ,,Maar u had zich moeten realiseren dat de hulpverleners en de beveiliger het beste met uw kind voor hadden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.