Uitstel van betaling voor Sensor City

Sensor City staat definitief op omvallen. De rechtbank in Groningen heeft de stichting Sensor City uitstel van betaling, de voorbode van een faillissement, verleend.

Problemen

Het meetnetwerk met tweehonderd sensoren verkeert al lange tijd in grote problemen. Onlangs sprak de Asser gemeenteraad zich in meerderheid uit tegen een nieuwe geldbijdrage voor de sensoren. De raad zou afgelopen donderdag over de toekomst van het meetnetwerk zelf debatteren. Dit kwam er niet meer van omdat de discussie over het kunstwerk op het nieuwe stationsplein – hond Mannes – fors uitliep.

Met het netwerk worden het verkeersmanagementsysteem en de toegang tot de parkeergarages geregeld. De surseance van betaling betekent niet dat vanaf nu het meetnetwerk wordt uitgeschakeld en alle verkeerslichten in de stad uitvallen. ,,Alles loopt nu en ook straks gewoon door’’, verzekert Jeroen Reiziger (Trip Advocaten en Notarissen), die door de rechtbank als bewindvoerder is aangesteld. ,,We willen de zaak niet frustreren.’’

Regeling

Het uitstel van betaling is door meerdere schuldeisers aangevraagd. In de omvang van de schuld heeft Reiziger nog geen inzicht. Sensor City meldde zelf onlangs een tekort van 800.000 euro. ,,Het bedrag is nog onduidelijk en hangt af van de subsidieafwikkeling. Er zijn nu nog meerdere antwoorden mogelijk.’’

Sensor City had formeel geen personeelsleden meer in dienst. Met de twee directeuren en halve administratieve kracht is een regeling afgesproken.

De bewindvoerder gaat nu eerst in gesprek met de gemeente Assen die de aandeelhouder in Sensor City is. De gemeente zei gisteren nog niet op de hoogte te zijn van de vrijdag door de rechtbank verleende surseance en kon daarom geen commentaar geven.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.