Verregende Green Mountain Tour komt sterk terug als tweedaagse

De tweede editie van de Green Mountain Tour werd geplaagd door hevige regenval en de gedachte dat de wieler- en atb-toertocht zou zijn afgelast.

Bij de eerste editie verschenen vorig jaar krap 1500 deelnemers aan de start van deze toertocht, met onder meer de beklimming van de VAM-berg in de route.

Voor dit jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Zou het aantal deelnemers worden verdubbeld? Bepaald niet. De teller bleef zaterdag steken op slechts 400 fietsers.

‘Ik heb ze helden genoemd’

,,Ik zou zeker niet willen spreken van ‘slechts’ 400 deelnemers. Voor deze weersomstandigheden, en het was echt hondenweer, vind ik dit een heel repectabel aantal. Ik heb ze niet voor niets na afloop helden genoemd’’, zegt Edward Doorten, eigenaar van het tankstation Green Planet in Pesse en organisator van de toertocht.

Het aantal voorinschrijvingen lag met 600 op hetzelfde niveau als vorig jaar. De verwachting was dat het werkelijke aantal deelnemers dat van vorig jaar ruimschoots zou overschrijden.

Tijdwaarneming op VAM-berg

Doorten: ,,En dat was bij goed weer ook zeker gebeurd. We hadden dit jaar een aantal vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. Zo was het startterrein compacter en waren er tijdwaarnemingen op de VAM-berg. Zodoende konden de deelnemers zien hoe lang ze over de beklimming deden.’’

Vanwege het extreem slechte weer verkeerden bepaalde fietsers in de veronderstelling dat de toertocht was afgeblazen, zo is de redactie gebleken. ,,Dat is mij niet bekend, anders hadden we via de soaciale media wel ingegrepen.’’

Inschrijfgeld

Fietsers, die zich wel inschreven maar niet aan de start verschenen, zijn hun inschrijfgeld van10 euro kwijt. ,,Dat lijkt me logisch. Als je kaartjes koopt voor een concert en je gaat er niet heen, ben je je geld ook kwijt. Dat is een keuze.’’

Tweedaagse

Uithuilen en het vizier op volgend jaar richten. Het is de bedoeling dat het in 2018 een tweedaags wielerfestijn wordt. ,,Als het goed is , kunnen we dan aan twee kanten de VAM-berg op en af. Doordoor wordt het parcours alleen mar aantrekkelijker.’’

Met hoeveel deelnemers? ,,Volgend jaar gaan we zeker richting 2500 deelnemers, maar dan moet het weer wel meewerken’’, lacht Doorten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.