Webshop uit Emmen voor Raad van State om e-sigaretten (update)

Een partij laders van e-sigaretten dient dinsdag als inzet van een zaak die de overheid heeft aangespannen tegen een webwinkel uit Emmen.

Volgens de inspectie leefomgeving en transport van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft Zon Webwinkels uit Emmen ten onrechte een partij laders van e-sigaretten uit China ingevoerd. In de laders zou te veel lood zitten, reden waarom de inspectie er tegen in het geweer is gekomen.

De zaak gaat overigens niet zozeer om de laders, als wel om een verschil van mening of de pakketten ooit in Emmen is aangekomen. Volgens woordvoerder Emmy de Jager van de Raad van State ontkent Zon Webwinkels dat het de partij ooit gekregen heeft. ,,De partij zou al bij de douane onderschept zijn. Maar de inspectie zegt dat de e-sigaretten wel degelijk in Emmen gearriveerd zijn. Uit gegevens van het track & trace-systeem zou blijken dat er in Emmen voor het pakket getekend is.’’

Dwangsom

De inspectie wil dat de laders vernietigd worden, vandaar dat het tot de Raad van State procedeert om haar gelijk te halen. Er is een dwangsom opgelegd van 1600 euro. Volgens de Raad van State is nog onduidelijk om hoeveel laders het gaat, maar uit de hoogte van de dwangsom mag worden afgeleid dat het niet om een grote partij gaat.

Zon Webwinkels wil er niet veel over kwijt. ,,Oh, deze zaak stelt niks voor. We krijgen zoveel samples uit China, veel hebben we nooit besteld’’, zegt een medewerker van Zon Webwinkels in een pand aan het Waanderveld. Het bedrijf communiceert geen telefoonnummers op haar sites.

Te druk

Op haar website blijkt Zon Webwinkels niet alleen een firma die webshops exploiteert, maar vooral eentje die deze bouwt voor derden. ,,Wij zijn niet alleen een respectvol internetbedrijf met een goede reputatie, maar een toonaangevende dienstverlener die u van A tot Z begeleidt.’ Maar Zon Webwinkels is ook de firma achter webshops met namen als roken.nl,tanden-bleken.nl, ahhbrabh.nl en tuinslangkopen.nl. Laatstgenoemde webwinkel krijgt op internet veel klachten op websites als Klacht.nl en de Consumentenbond. De tuinslangen van het merk XXL Hose gaan vaak na korte tijd lek.

De eigenaar wil niet ingaan op het ontbreken van telefoonnummers op de websites van Zon Webwinkels en evenmin op de klachten over tuinslangen. ,,Ik heb het druk. Daar heb ik nu geen tijd voor.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.