Weiteveen blij: opknapbeurt Kerkenweg gaat beginnen

Een langgekoesterde wens van veel Weiteveners gaat dit voorjaar in vervulling. De Kerkenweg en de daarnaast gelegen voet- en fietspaden worden vernieuwd.

De gemeente Emmen wil hier eind april mee beginnen en gaat ervan uit dat de klus in oktober wordt afgerond. De weg en de paden daarnaast gaan eruit omdat er nieuwe riolering wordt aangelegd. De gemeente trekt er in totaal zo’n acht ton voor uit. Met het voorbereidende werk, zoals het kappen van bomen, is al begonnen.+

Boomwortels

De Kerkenweg is de weg tussen Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek. Vooral het gedeelte van het voet- en fietspad dat binnen de bebouwde kom van Weiteveen ligt verkeert volgens Dorpsbelangen in een zeer slechte staat. ,,Op dat gedeelte liggen tegels’’, verduidelijkt voorzitter Henry Schepers. ,,Vooral het pad waar tot voor kort bomen naast stonden is er slecht aan toe. Boomwortels hebben in de loop der tijd tegels omhoog gedrukt, waardoor er grote gleuven zijn ontstaan. De gemeente verrichtte de afgelopen jaren wel af en toe herstelwerkzaamheden, maar dit leidde nooit tot een oplossing van het probleem.’’

De gemeente dacht er aanvankelijk aan om bij de vernieuwing van de Kerkenweg de fietsers naar de rijbaan te verwijzen. Dit stuitte op verzet van Dorpsbelangen. ,,Zwembad De Wiekslag ligt op deze route en het gaat dus om een traject waar veel kleine kinderen gebruik van maken’’, verduidelijkt Schepers. De gemeente toonde begrip en besloot uiteindelijk om aan beide kanten van de weg het gecombineerde voet- en fietspad op te knappen. Het gaat volgens Schepers om een traject van ongeveer een kilometer lengte.

Drempel

Schepers schat dat Dorpsbelangen zo’n acht jaar bezig geweest om de problematiek onder de aandacht te brengen. ,,Het heeft lang geduurd, maar we zijn blij dat er nu toch actie wordt ondernomen.’’ Bij de entree van het dorp wordt de Kerkenweg volgens Schepers versmald en wordt er een verkeersdrempel geplaatst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven