Zomaar 24.000 volgers voor interieurontwerpster uit Meppel

Interieurontwerpster Susan Gansekoele (33) scoort met het tv-programma Designdroom en verzamelde al 24.000 volgers.

Ze weet niet wat haar overkomt, zoveel publiciteit en aandacht kreeg de Meppelse de afgelopen maanden door haar deelname aan de SBS-show.

Beste interieurstylist

,,Het gaat nu als een speer”, zegt Gansekoele vol trots over de belangstelling en de nieuwe klanten voor haar interieuradviesbureau SusStyling, dat zij een jaar geleden startte. Op Instagram heeft Gansekoele inmiddels al het overweldigend aantal van 24.000 volgers. ,,Een onwijs leuke ervaring”, zegt ze over haar deelname aan Designdroom.

Woensdag is de derde aflevering op SBS6 over de competitie die ontwerpers zijn aangegaan om tot beste interieurstylist van Nederland te worden gekozen. De designers krijgen de opdracht een woonbox in te richten en een jury én het publiek bepalen wie dat het beste doet en door mag naar de volgende ronde. Enkele kandidaten zijn inmiddels afgevallen, maar Gansekoele doet nog volop mee.

10.000 euro

In oktober is de finale van Designdroom, waarvoor zich vierhonderd ontwerpers hadden aangemeld. De Meppelse zat bij de laatste vijftien kandidaten en wist daarna door te dringen tot het zestal dat mee mocht doen aan het televisieprogramma, dat op de achtergrond wordt gesponsord door het Zweedse meubelbedrijf Ikea. Jeroen van de Boom is de presentator van Designdroom. De winnaar ontvangt 10.000 euro plus een reis naar de hoofdvestiging van Ikea in Stockholm.

Bezig zijn met interieur zat er van jongs af aan al in, vertelt de ontwerpster uit Meppel. ,,Als klein meisje veranderde ik al geregeld mijn kamer. Na mijn opleiding aan het Cibap, waar ik de modekant ben opgegaan, heb ik negen jaar gewerkt bij H&M, maar ik kon mijn creativiteit daar niet kwijt. Toen wij vijf jaar geleden dit huis kochten, begon mijn aandacht voor interieur op te laaien. Op Instagram postte ik foto’s van interieurs en drie jaar geleden begon ik met een blog over inrichten. Ik wilde met mijn passie bezig.”

‘Beste keuze ooit’

Vorig jaar zegde Gansekoele haar baan bij het kledingconcern op en begon als zelfstandige. ,,Het was de beste keuze ooit. Het is zo fijn om van je passie je werk te maken. Het voelt ook niet als werk, het is zo ontzettend leuk om te doen”. Gansekoele is inmiddels zo ver dat ze van haar passie kan leven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.