Zorgboerderij Linde onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft zorgboerderij Ons Voorland in Linde vier maanden onder verscherpt toezicht geplaatst omdat de zorg niet zou voldoen.

De christelijke zorgboerderij vlakbij Dedemsvaart biedt onderdak en begeleiding aan zeven verstandelijk gehandicapten. Het personeel van Ons Voorland is alleen niet goed genoeg geschoold en krijgt geen bijscholing, stelt de inspectie. Ook zijn de zorgdossiers niet in orde, zijn geplande acties niet altijd duidelijk en hanteert de zorgboerderij onvoldoende protocollen en richtlijnen.

,,Hoewel de inzet en goede wil binnen Ons Voorland aanwezig zijn, ontbreekt het aan voldoende kennis en kunde’’, schrijft de inspectie. ,,Ons Voorland heeft de gevraagde verbeteringen niet goed opgepakt.’’

In een reactie stelt het bestuur van de zorgboerderij te erkennen dat niet alle rapportages goed zijn opgesteld. Het personeel heeft volgens het bestuur wel degelijk een opleiding maar her- en bijscholing zou goed zijn. Tijdens het verscherpt toezicht gaat de zorg gewoon door maar gaat de inspectie Ons Voorland extra controleren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.