Akkoord over taxi-cao

De vakbonden CNV en FNV hebben met werkgeversorganisatie KNV Taxi een akkoord bereikt over een nieuwe cao-taxi. Daarin is een loonstijging van 3 procent begrepen.

KNV Taxi en de bonden hervatten woensdagmiddag het overleg over een nieuwe cao voor de taxibranche nadat eerdere onderhandelingen op niets waren uitgelopen.

Inzet van het overleg was een loonsverhoging. De werkgevers wilden de gevraagde oplossing van het roosterproblemen buiten beschouwing laten voor nader onderzoek. Een akkoord op dat punt vergt meer studie en overleg, meldde Hubert Andela, secretaris van de werkgeversorganisatie, eerder vandaag.

Misverstanden over die regeling hadden eerder het overleg doen vastlopen. Hierdoor werd de cao, die op 1 juli afliep, automatisch voor een jaar verlengd. Daarin was geen nieuwe loonsverhoging geregeld.

Het overleg met de bonden werd hervat na een ledenraadpleging door KNV Taxi in Heteren. De leden kregen er bezoek van circa honderd stakende taxichauffeurs, van wie 25 uit het Noorden.

De chauffeurs hadden tot een staking besloten nadat het ultimatum aan de werkgevers woensdagmorgen om zes uur afliep.

De staking treft in het Noorden Connexion en De Grooth Vervoer. Een woordvoerder van De Grooth liet weten dat, zij het met enige vertraging, alle afspraken met passagiers konden worden nagekomen.

De actie richtte zich namelijk op het school- en wmo-vervoer. Straattaxi’s zijn buiten beschouwing gebleven. Die sector werkt met veel zzp’ers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.