Doop nieuw vrachtschip in haven Delfzijl

Vrijdagmorgen is de Egbert Wagenborg in de haven van Delfzijl gedoopt. De handeling werd verricht door Liesbeth van Wessum.

Het schip is gebouwd voor Koninklijke Wagenborg, door Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Het schip krijgt de naam Egbert Wagenborg, naar de oprichter van de rederij. Het is de derde keer dat zijn naam op een vrachtschip van Wagenborg prijkt. Het schip is 149,95 meter lang en 16 meter breed, en is daarmee het grootste binnendijks in Noord-Nederland gebouwde vrachtschip.

Hebbedingetjes weggelaten

Het betreft een in eigen huis ontwikkeld prototype waarmee Wagenborg en Niestern Sander nieuwe orders in de wacht hopen te slepen. ,,We hebben bewust een aantal 'hebbedingetjes' weggelaten", vertelt directeur Jan Doorduin van Niestern Sander. ,,Onze schepen zaten vol met containerfittingen van 300 kilo per stuk, terwijl er niet eens containers in werden vervoerd."

Door zulke elementen weg te laten wordt een boel gewicht bespaard. Dit nieuwe schip is daardoor een stuk lichter en heeft een lager brandstofverbruik. De Egbert Wagenborg vaart zowel op zwavelarme gasolie als op zware dieselolie.

Maidentrip volgt eind deze maand

Het schip vaart eerst in Europa maar straks ook op Canada en de VS. De maidentrip is eind deze maand gepland en gaat van Finland naar de Middellandse Zee.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven