Groningers en Drenten bezuinigden bijna niet op verzekeringen tijdens de crisis

Ondanks de economische crisis gaven Groningers en Drenten bijna nauwelijks minder uit aan verzekeringen.

De economische crisis heeft ontegenzeglijk zijn uitwerking gehad op het bestedingspatroon van de Groningers en Drenten. Van hen zegt 69 procent (enigszins) te hebben bezuinigd, zo blijkt uit de enquête van RegioNoordPanel in samenwerking met Enigma Research. Maar dus niet op het gebied van financiële dienstverlening en verzekeringen.

Omdat die branche afhankelijk is van hypotheken, zal het haar niet zijn ontgaan dat de woningmarkt zo ongeveer stil kwam te leggen. Maar de consumenten hebben verder nauwelijks bespaard op deze kosten. Op zich niet zo gek. Verzekeringen lenen zich niet in de eerste plaats voor een kostenbesparing.

Meeste mensen bespaarden niet op verzekeringen

Dat blijkt ook wel uit de cijfers. Van de ondervraagden zegt 62 procent niet te hebben bezuinigd op uitgaven voor financiële dienstverlening en verzekeringen, 17 procent zegt er enigszins op te hebben bespaard. 6 Procent zegt in die uitgaven flink het mes te hebben gezet.

In die uitgaven is ook weinig beweging gekomen nu de crisis voorbij is. 76 procent zegt nog even veel te besteden aan financiële dienstverlening en verzekeringen als tijdens de crisis, 14 procent zegt er minder aan uit te geven terwijl 6 procent er meer geld aan uitgeeft.

Lessen uit de Crisis

De enquête van RegioNoordPanel werd gehouden in het kader van de serie ‘Lessen van de crisis’, waarin ondernemers uit consumenten-sectoren terugkijken op de economische dip en wat ze ervan hebben geleerd.

Zaterdag in Dagblad van het Noorden en op de site: aflevering 2, over financieel adviseur Harald Nanninga van Servicekantoor Groningen. Lees alle afleveringen in ons dossier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.