Ook in Groningen en Drenthe blijven de huizenprijzen stijgen

De prijzen van koopwoningen in Nederland blijven stijgen. Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat er sprake is van de hoogste prijsstijging sinds maart 2002. Ook in Groningen en Drenthe nemen de verkoop en de prijs van woningen alleen maar toe.

De stijgende trend van de toename van de huizenprijzen is ingezet in 2013. Het gaat in dit geval om particuliere koopwoningen.

Overal duurder

In elke provincie zijn de woningen duurder dan een jaar geleden met een gemiddelde toename van bijna 7 procent. Groningen (6,1 procent) en Drenthe (4,9 procent) stijgen ook, maar blijven wel achter op het gemiddelde. De toename is het grootst in Randstadprovincies.

Ondanks de stijgingen de afgelopen jaren is de gemiddelde huizenprijs nog flink lager (8,6 procent) vergeleken met de piek in 2008, zegt het CBS.

Verkochte huizen

In het eerste kwartaal van 2017 werden in Groningen bijna 1650 huizen verkocht, in Drenthe waren dat ongeveer 1590 woningen. Ter indicatie: In het eerste kwartaal van 2011 werden in Groningen ongeveer 950 en in Drenthe ruim 800 huizen verkocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.