Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Van een muziekfestival tot een festival speciaal voor kinderen, er is weer van alles te doen in Groningen en Drenthe dit weekend. Wij hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet.

Swingin' Groningen

De 23e editie van Swingin' Groningen vindt op dit weekend plaats in Groningen. Op vijf podia in de stad, op het Zuiderdiep, het Uurwerkersplein, Waagplein, Broerplein en in de Kleine Kromme Elleboog, zijn vrijdag en zaterdag optredens van bekende artiesten en aanstormend talent.  Meer informatie op de website van de organisatie.

Alles kids in Emmen

Zaterdag en zondag vindt het jaarlijkse kinderfestival Alles Kids plaats in het centrum van Emmen. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen van 2 tot 15 jaar, de toegang is gratis.

WaterWeekend Blauwestad

Op en rond het Oldambtmeer zijn dit weekend zeilwedstrijden, zeilclinics, een botenshow en optredens tijdens het WaterWeekend Blauwestad.

Cursus auto te water

Voor iedereen die zich wel eens afvraagt wat je eigenlijk moet doen als je met je auto te water raakt, wordt er op zondag 18 juni  een cursus gegeven in Zwembad Ruinen. Je gaat daadwerkelijk met een auto te water en leert onder professionele begeleiding hoe je in zo’n geval moet handelen.

Kunstmarkt Fraeylemaborg

80 beeldende kunstenaars tonen hun werk in de Fraeylemaborg in Schloteren. In het Koetshuis is een tentoonstelling te zien met keramiek van Picasso en tijdsgenoten. De entree voor Borg, Koetshuis en de Follies in het park is euro 5,00, de toegang tot de Kunstmarkt is gratis.

Zomerzinnen Amen

Dit weekend komen bekende schrijvers als Bert Wagendorp, Auke Hulst en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin naar Amen voor het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen. Zaterdag en zondag zijn er optredens in tenten, op een buitenpodium, in een schaapskooi en een boerenschuur. Meer informatie op de website van Zomerzinnen.

10 mooiste bijbelverhalen

Van 13.30 tot 18.00 uur staat het Noorderplantsoenzondag rond de muziekkoepel in het teken van de 10 Mooiste Bijbelverhalen. De aftrap wordt gedaan door de burgemeester, hij maakt om 14.00 uur bekend welk verhaal het mooiste Bijbelverhaal van Groningen is.

ErikEchtFestival in Martiniplaza

Het EchtErikfestival wordt zaterdag geopend om 13.30 uur met een muzikale lezing van Kraantje Pappie. Overdag zijn er optredens, workshops en lezingen van 300 leerlingen van 22 popscholen in Groningen en Drenthe. Het is een benefietfestival voor de Rijdende Popschool die vijf jaar bestaat.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.