‘Dierenarts weigerde hulp aan stikkend hondje’

Sabine Weinhold uit Winschoten sleept haar dierenarts voor het Veterinair Tuchtcollege. Ze diende een klacht in tegen de dierenarts, die haar kooikerhondje Spike met Kerstmis niet wilde helpen toen een stukje kauwkluif in zijn luchtpijp bleef steken.

Spike stikte diezelfde avond nog. Het 9-jarige hondje stikte vermoedelijk doordat een stukje van de kluif in zijn luchtpijp bleef steken. Donderdag stond Weinhold voor het Veterinair Tuchtcollege in Den Haag.

De dierenarts zou de middelen niet hebben om het hondje te helpen. Hij verwees Weinhold naar een kliniek in Roden op drie kwartier rijden. De enige arts in die praktijk die de operatie zou kunnen uitvoeren, bleek met vakantie. Weinhold werd verwezen naar een praktijk in Wilhelminaoord, bijna honderd kilometer van haar woning. Maar Spike kwam daar nooit aan. Het hondje stikte in de auto.

Weinhold is woedend dat haar dierenarts haar hond niet heeft geholpen. ,,We hadden er in tien minuten kunnen zijn’’, zei ze. Als het dan een uitzichtloze zaak voor Spike zou zijn geweest dan hadden we hem in ieder geval daar kunnen laten inslapen, zei ze.

De dierenarts verscheen niet op de zitting. Volgens de tuchtrechter verschilt de lezing van de arts met die van de Winschotense. De dierenarts was niet bereikbaar voor commentaar.

Uitspraak volgt eind juli.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.