‘Later naar school’ wint spitsbattle

Twee leerlingen van het Gomarus College in Groningen, Timo Hakvoort en Jesse van der Zeijden, hebben een ander lesrooster voor hun school gemaakt. Leerlingen hoeven daarin pas om 10 uur te beginnen.

Met het idee wonnen de vwo-ers donderdag 18 mei een scholierenwedstrijd van Groningen Bereikbaar. Met de spitsbattle zoekt de organisatie mogelijkheden om met name in de ochtendspits meer ruimte te scheppen in overvolle bussen en treinen. Nog meer bussen zijn duur en zitten elkaar en het overige verkeer in de weg.

Het plan sprak de jury erg aan. Die keek vooral naar duurzame veranderingen. Vanuit het onderwijs (leerlingen en medewerkers) kwamen 82 inzendingen. Zeven inzenders mochten donderdag hun idee presenteren op de Hanzehogeschool.

Daar wonnen Mera Hofstra (social studies) en Romy Vlegels (toegepaste psychologie) de studentenwedstrijd.

Het nieuwe schoolrooster van Timo en Jesse spaart tijd door aaneengesloten blokuren van 50 en 40 minuten en omdat ze zo lang mogelijk in dezelfde ruimte blijven. Volgens de scholieren blijven de vroege uurtjes beschikbaar voor vergaderingen van docenten

Groningen Bereikbaar heeft studenten eerder dit jaar opgeroepen om ideeën te bedenken voor minder volle bussen en treinen in de ochtendspits. Er kwamen 82 inzendingen binnen. De zeven beste ideeën worden donderdag gepresenteerd. In de loop van de dag worden de winnaars bekend gemaakt. De drie beste plannen worden beloond met 444 euro

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.