Ambtenaren niet naar de Hema

De bovenverdieping van de Hema in Winschoten wordt geen werkplek voor ambtenaren van de gemeente Oldambt. De gemeente gaat een kantoor op de aangrenzende parkeerplaats bouwen.

Met die keuze krijgt de Poort van Winschoten niet de ideale uitvoering. De keuze is nu op variant drie gevallen, omdat het college van B en W er niet met de eigenaar van het Hema-pand is uitgekomen.

De gemeente wilde graag het pand van de Hema, in hartje Winschoten, betrekken bij de plannen. Op de bovenverdieping van de Hema zouden ambtenaren gaan werken en de Hema zou zijn nieuwe formule uitrollen op de benedenverdieping en daarbij de winkeloppervlakte van de Kijkshop betrekken. Dit pand is eigendom van de gemeente.

Verbazing

Richard Hensen, eigenaar van het Hema-pand, reageert vanaf zijn vakantieadres met verbazing op het besluit. ,,Ik heb alleen maar positieve, constructieve gesprekken met ambtenaren gehad. Waarom het college dit besluit heeft genomen begrijp ik niet.”

Hensen wil daarom nog niet geloven dat dit het einde van het gezamenlijk project betekent. Zodra hij terug is van vakantie wil hij weer in overleg. ,,Want ik ken de argumentatie achter het besluit niet. Volgens mij zijn we nog steeds in gesprek.”

Deadline

Wethouder Kees Swagerman (SP) van de gemeente Oldambt zegt dat deze week de deadline is verlopen. ,,Dat wist Hensen. We zijn er niet uitgekomen. Over geld en uitruil van vierkante meters hebben we het nog niet eens gehad. We hebben onvoldoende zekerheden gekregen. Bijvoorbeeld hoe de organisatie vorm zou moeten krijgen. Kiezen we voor een Vereniging van Eigenaren? Hoe gaan we de aandelenverhouding van het gebouw vorm geven? Allemaal zaken die niet zijn afgerond voor de deadline. Wij willen voortmaken met het project. Daarom hebben we nu variant drie naar voren geschoven.”

Negen miljoen

Ook met deze variant is 9 miljoen euro gemoeid. Tussen de Hema en de kiosk komt een winkel met een oppervlakte van 300 vierkante meter. ,,Dat zou een gemeentewinkel kunnen worden of een VVV- kantoor, denk ik hardop”, zegt Swagerman. We moeten daarover nog een besluit nemen.”

Op de parkeerplaats komt een kantoorpand met een oppervlakte van 1200 vierkante meter. Dat pand wordt door een loopbrug verbonden met het stadhuis. Wanneer met de sloop van de bibliotheek en het supermarktpand wordt begonnen, is nog onduidelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.