Beijk uit Leek nieuwe cateraar RUG

Beijk Catering uit Leek wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe cateraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en neemt meteen al het personeel over.

„De details van de aanbesteding moeten nog worden ingevuld”, zegt Fokko van der Velde, directeur van Beijk Catering. „Daar zou het nog mis kunnen gaan, maar dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen.” Het cateringbedrijf is een van ongeveer tien bedrijven die meedongen in de aanbesteding van de RUG.

Rondes

„In de eerste ronde hebben we ons plan voorgesteld”, licht Van der Velde toe. „Daarin werd vooral gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Die ronde wonnen we. De tweede ronde werd gecontroleerd of wat we voorstelden ook daadwerkelijk klopte. Nu zijn we in ronde drie: het invullen van de details.”

Hoewel de directeur benadrukt dat de aanbesteding nog niet rond is, kan hij al wel iets vertellen over het personeel. „De medewerkers van de RUG zijn gewoon geweldig volk”, zegt hij. „Het zijn technisch gezien misschien wel ambtenaren, maar in de praktijk echte horecamensen. Als alles doorgaat, zijn we hartstikke enthousiast om met hen aan de slag te gaan.”

Personeel

Volgens Van der Velde heeft de RUG ongeveer 25 horecamensen in vaste dienst. „Het vaste personeel komt niet bij ons in loondienst, maar wordt gedetacheerd”, licht de directeur toe. „Dat doen we om hun rechten te beschermen. Als ze bij ons in dienst komen, gaan ze over op een horeca-cao en die is natuurlijk anders dan hun huidige cao. Op deze manier behouden ze alle voorwaarden die ze ook in hun huidige cao hebben. Afspraken worden een op een overgenomen.” De kosten van de detachering worden door de universiteit aan Beijk doorbelast.

Naast het vaste personeel zet de RUG ook een zogenaamde ‘flexibele schil’ in. „Dat gaat om ongeveer 20 fte in totaal, verdeeld over zo’n 40 à 50 mensen”, zegt Van der Velde. „Die mensen werken nu via een uitzendbureau.” Als de aanbesteding doorgaat, neemt Beijk deze groep mensen vast aan.

Volgens Van der Velde zal het nog zo’n zes tot acht weken duren voor de onderhandelingsronde volledig is afgerond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.