Boek van vader en dader Baflo gepresenteerd

In de Bovenkamer van Groningen - de voormalige watertoren aan de Noorderbinnensingel in Groningen, is vrijdagmiddag het boek Een coupe verder… gepresenteerd. Het boek gaat over de dramatische gebeurentenissen op 13 april 2011 in Baflo. Auteurs zijn Eddy Hekman en Alasam Samarie.

Hekman is de vader van Renske die op die dag door Samarie om het leven werd gebracht. De ouders van Hekman steunen Samarie, de man die hun dochter vermoordde. Waarom ze dat doen, wordt uitvoerig beschreven in het boek. De titel verwijst naar de toevallige ontmoeting tussen Renske en Samarie op het station in Groningen.

Behalve Renske werd ook politieman Dick Haveman op die dag door Samarie om het leven gebracht. Eddy Hekman vraagt in het boek onder meer aandacht voor de bijwerkingen van antidepressiva als seroxat (paroxetine). Dit medicijn, dat ook werd voorgeschreven aan Samarie, wordt wereldwijd in verband gebracht met tal van incidenten waarbij mensen op onverklaarbare wijze zeer agressief en gewelddadig worden of zelfmoord plegen. De ouders van Renske denken dat het middel een rol heeft gespeeld bij de gewelddadige dood van hun dochter. Zij rekenen dit Samarie niet aan.

Tijdens de boekpresentatie vroeg psychologe Trudy Dehue, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, aandacht voor de in haar ogen onverantwoorde werkwijze van de farmaceutische industrie. Dehue geldt als een autoriteit op dit terrein.

Een coupe verder… is uitgegeven door de Groninger uitgeverij Passage. Vorige week zaterdag stond in Dagblad van het Noorden een voorpublicatie van het boek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.