COA: Onafhankelijk onderzoek naar gezondheid medewerkers Ter Apel

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) stelt een onafhankelijke commissie in om een oplossing te vinden voor de gezondheidsklachten van medewerkers op de locatie Ter Apel.

,,De commissie wordt gevraagd om alle factoren en ondernomen acties tot nu toe te beoordelen en te komen met een concreet advies waarmee de gezondheidsklachten kunnen worden onderzocht en opgelost’’, meldt het COA vrijdag.

Gesteld wordt dat de gezondheidssituatie van bewoners en medewerkers absolute prioriteit heeft. ,,Niet alleen op de locatie Ter Apel, maar op alle locaties in het land. Als hierover twijfels ontstaan moeten die snel, effectief en toekomstbestendig worden weggenomen.’’

In de afgelopen maanden heeft het COA al onafhankelijk onderzoek laten doen en deze laten interpreteren door professionals buiten de organisatie. Daarbij is ook gekeken naar onderzoeken op basis waarvan destijds vergunning voor (nieuw)bouw is verkregen. Uit deze onderzoeken zijn geen verklaringen gevonden voor gezondheidsklachten medewerkers.

Het COA gaat op korte termijn een onafhankelijke en deskundige voorzitter benoemen. Zowel de Ondernemingsraad als het COA zullen een lid voordragen. In overleg wordt daarna de exacte opdracht geformuleerd en een nadere invulling gegeven aan de samenstelling van de onderzoekscommissie.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.