Cremeren in Groningen en Drenthe, wat kost dat?

Crematoria in ons land hanteren sterk uiteenlopende tarieven. Het duurst uit is men in Lisse met 1650 voor een volledig verzorgde crematie, in Maassluis het goedkoopst: 1098 euro. De verschillen in onze regio vallen mee: van 1213 euro in Winschoten tot 1414 euro in Meppel.

Plus Magazine vroeg de tarieven op van 92 crematoria in Nederland, waarvan zeven in onze regio. In de provincie Groningen zijn dat Stilleweer in Appingedam, Crematorium Groningen in Groningen, Uitvaartcentrum Oost-Groningen in Winschoten, Cereshof in Stadskanaal, en in Drenthe De Boskamp in Assen, Reestborgh in Meppel en De Meerdijk in Emmen.

‘Zo transparant mogelijk’

Volgens Plus Magazine viel het nog niet mee om de kosten voor een volledige crematie te vergelijken, omdat bij veel crematoria aparte tarieven gelden voor extra’s zoals het gebruik van de muziekinstallatie, of uitzendig via internet. Ook voor het overschrijden van de afgesproken tijd gelden sterk wisselende tarieven. Hierdoor kan het voor nabestaanden moeilijk zijn een goed beeld te krijgen van de totale kosten. Voorzitter Jaap Blaak van de Landelijke Vereniging van Crematoria: ,,We proberen als branche zo transparant mogelijk te zijn, maar dat kan ook leiden tot ingewikkelde facturen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.